Happy Monster: Sailing Around the WorldHappy Monster Logo
Happy Monster: Sailing Around the World
25 januari 2005

Schuren, lakken en een flesje Maggi

Natuurlijk hebben we net als iedereen kerst gevierd, dit jaar met familie en gewoon thuis. Dit was het laatste jaar waarin we een echte kerstboom hebben binnen gehaald; volgend jaar een kleine kunstboom? We zien wel. Ook oud en nieuw hebben we gevierd bij goede vrienden en het was een feest.

Knuffelzondag

Maar dan gaan de dingen die we moeten regelen weer gewoon door. We houden wekelijks weinig tijd over om echt te relaxen, en dus lassen we zo nu en dan een "knuffelzondag" in waarop we helemaal niets hoeven te doen. Maar toch worden ook die dagen gevuld met nadenken, plannen maken en het afhandelen van de huishoudelijke administratie.

Financiën

Hans bouwt de mp3-speler inVoor de verzekering van de boot plannen we een keuring van ons "Happy Monster". We hebben ondertussen ook een nieuwe bankrekening geopend bij de ABN-AMRO bank, waar we alle financiën gaan onderbrengen. Dit lijkt ons het meest eenvoudig en ook het bankieren via internet is via de ABN-AMRO goed geregeld.

Studio

De studio van Hans wordt medio februari overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Ook de administratie van zijn band (hij is namelijk penningmeester) wordt overgedaan naar een mede muzikant en bendelid.

Schuren en lakken

De afgelopen weken hebben de keuken en de gang vol gelegen met onderdelen van de boot die allemaal gelakt of geverfd moesten worden zoals het pendulumzwaard van Wendy, Het nieuwe dashboardhet kastje waar de computer een onderkomen in krijgt, het nieuwe dashboard dat we zelf op maat gemaakt hebben, zodat onze nieuwe GPS er in past en tot slot de stoeltjes die op het achterschip zitten en waarvan het hout behoorlijk is gaan rotten. Alles moet natuurlijk laag voor laag in orde gemaakt worden en vooral het tevoorschijn halen van de spullen, het schuren en het opruimen en schoonmaken van de troep is erg tijdrovend. Niet echt een werkje voor Hans want die is veel te ongeduldig. De verf zou er vanaf druipen als hij ongeduldig een veel te dikke laag verf of lak in één keer zou aanbrengen.

We hebben...

In de weekenden zijn we meestal één dag aan boord bezig. Soms een zaterdag maar meestal zijn we op zondag bij de boot te vinden. We hebben een radio- cd-speler ingebouwd die ook mp3-tjes kan afspelen. Alle accu's staan nu met sjorbandjes vastgesnoerd. Het kastje voor de computer is gemonteerd en ook het LCD beeldscherm is opgehangen.
Het door Dory geschilderde nieuwe dashboard met de nieuwe GPS is klaar en pronkt in de kuip. We hebben de nieuwe windmeter in huis die draadloos en op zonne-energie de gegevens naar
de "klok" van de windmeterset doorgeeft. We hebben nieuwe reeflijnen door de giek gehaald.
Voor de buitenklussen is het vaak nog te koud. We wachten daarmee tot eind februari of begin maart. Met name de demontage van Wendy, de windvaan, hebben we uitgesteld.

Furlex en laptop

LCD Beeldscherm boven de kaartentafelOnze buiskap is nog steeds niet af. Hans Jansen, een staalkabelleverancier uit Alphen aan de Rijn die in verstaging doet, komt begin februari een nieuw Furlex rolreefsysteem monteren. Hij meet dan ook onze verstaging door zodat zwakke plekken kunnen worden ontdekt. En we hebben een laptop gekocht zodat Hans z'n computerverslaving met twee computers aan boord goed aan zijn trekken komt.

Flesje Maggi

Het is grappig om te merken dat ook de dage- lijkse beslommeringen steeds meer in het teken van ons vertrek staan. Neem bijvoorbeeld de wekelijkse boodschappen bij Albert Heijn. De aanbieding van drie pakken wasmiddel is niet meer geschikt voor ons en de keus valt ook niet meer op een grote fles Maggi. Alles wat we kopen wordt goed overdacht. Kan het mee? Willen we het meenemen? Maken we het in de komende 11 weken nog op?

Copyright © 2004-2024 Dory Janssen en Hans van Domselaar