Happy Monster: Sailing Around the WorldHappy Monster Logo
Happy Monster: Sailing Around the World
8 april 2004

Overvaren

In het weekend van 3 en 4 april is het zover. Nadat we het een week eerder hebben uitgesteld varen we nu ons Happy Monster over van Monnickendam naar Lemmer. Langer uitstellen is geen optie want de haven in Monnickendam wil centjes zien als we niet vertrekken.

Logistiek

Gelukkig worden we bij deze klus geholpen door de 'stamgasten' van onze boot: Ben en Maja. Na wat denkwerk besluiten we dat vrijdagavond de jongens op logistiek verantwoorde wijze met twee auto's naar Lemmer rijden om met één auto weer terug te komen. Zo kunnen we zondagavond makkelijk thuis komen want met het openbaar vervoer weet je het nooit ........

Ben kookt

Met een prachtig voorjaarszonnetje in ons gezicht en een windje dat de zeilen doet bollen vertrekken we uit de haven waar we twee jaar hebben gelegen. Een paar uurtjes later varen we in Enkhuizen de Compagniehaven binnen. Op raadselachtige wijze verstaat de havenmeester die voor ons onzichtbaar hoog in een ufo zit, het antwoord op zijn vraag: 'Hoe breed zijn jullie?'. 'Drie meter veertig' schreeuwt Dory. Later blijkt dat er een microfoon bij de dieselpomp op de kade is verborgen.

Regen en wind trotserend wandelen we door Enkhuizen. We doen inkopen bij de plaatselijke supermarkt, Hans en Ben eten de net gekochte zoethoutdropjes allemaal achter elkaar op en we drinken op een klein terrasje, beschut voor wind en regen, een biertje. 's Avonds kookt Ben een heerlijke pot macaroni en duiken we op tijd onze kooien in.

Punt

s' Nachts begon het te waaien, steeds harder en harder en harder. We vrezen dat de overtocht niet door kan gaan. Maar met onze stoere "HPX-kleding" aan (en een inmiddels afnemende wind) durven we de tocht aan. We komen veilig aan in Lemmer en ons Happy Monster ligt nu op een prima plekje in Jachthaven De Punt.

 

Copyright © 2004-2024 Dory Janssen en Hans van Domselaar