Happy Monster: Sailing Around the WorldHappy Monster Logo
Happy Monster: Sailing Around the World
2 augustus 2004

Een nuttig weekend

Onze motor

Vr onze vakantie hebben we bij verschillende mensen informatie ingewonnen over de motor. We hebben toen besloten om de compressie van de motor te laten testen. Uit de test blijkt dat de compressie niet voldoende is en dat de motor is vervuild. Dit is te verhelpen door hem te laten reviseren. Daarna is hij niet meer van nieuw te onderscheiden. Het gaat wel wat kosten, maar altijd minder dan vervanging van de motor.
Het doet ons goed dat het motortje dat wij erg vertrouwen zodoende bij ons blijft en niet wordt ingeruild voor een nieuw glimmend ding met allerlei elektronische snufjes die ook weer stuk kunnen gaan.

Het laatste winterseizoen

Na de vakantie is het tijd geworden om voor het laatste winterseizoen plannen te maken zodat we straks hopenlijk zonder al te veel stress kunnen vertrekken. We hebben daarom het afgelopen weekend een overzicht gemaakt van zaken die we nog moeten doen en die we nog moeten aanschaffen.

Behalve deze lijst hebben we sjorbanden in de voorpunt gemaakt, het rolreefsysteem van de fok volgespoten met teflonspray en n van de lieren losgmaakt en ingevet. Op de kraan hebben we een filtersysteem aangebracht dat er voor moet zorgen dat het water bacterie vrij blijft. Als dit systeem ons bevalt kopen we er nog n. We hebben opbergdoosjes gekocht en eindelijk de overal verspreide schroefjes, ringetjes, boutjes, nippeltjes, stekkertjes en moertjes overzichtelijk opgeborgen.

Omdat het verwarmingselement van onze boiler af en toe de neiging heeft om los te gaan zitten weigert-ie water op te warmen als we aan de walstroom hangen. Hans heeft het verwamingselement weer vastgedrukt zodat we voorlopig weer even warm water hebben.

Zeilen hebben we dit weekend helaas niet gedaan maar we hebben onze tijd nuttig besteed.

 

Copyright © 2004-2023 Dory Janssen en Hans van Domselaar