Happy Monster: Sailing Around the WorldHappy Monster Logo
Happy Monster: Sailing Around the World

We hebben ook een plakboek-website kado gekregen. Verschillende vrienden hebben
hier al iets in ge- plakt. Kijk op www.
happymonster.tk
.

28 maart 2005

Afscheid nemen

Deze laatste weken voor ons vertrek staan in het teken van afscheid nemen. Afscheid nemen van onze spullen die we niet mee kunnen nemen en van mensen die ons dierbaar zijn. Het is een proces wat gelukkig niet te snel gaat, want het kost ons best veel moeite.

Onze zolder raakt al aardig leeg. Afgedankte zomerkleding en door de inmiddels aangebroken lente overbodig geworden winterkleding verdwijnt in dozen, om aan een goed doel weg te geven. Onze overige kleding ligt nu in dozen en op stapeltjes op de plek waar eens de linnenkast stond.

De Peppel

Zaterdagochtend 19 maart. We zijn al zenuwachtig bij het opstaan. Vandaag is ons afscheidsfeest in De Peppel in Zeist. Iedereen is uitgenodigd. Er zullen zes bandjes spelen. Gaat het allemaal lukken met de apparatuur enzo en hoeveel mensen zullen er komen?

Voorbereidingen

Meer dan honderd gastenEerst halen we het busje op dat we hebben gehuurd. Eric is op tijd bij ons en rond een uur of twaalf halen we het drumstel op in Houten en via Voorschoten, waar we de apparatuur voor de zaal ophalen rijden we naar Driebergen om de laatste muziekinstrumenten in te laden. Eenmaal bij De Peppel wordt alles vlot uitgeladen en Frans, Bert en Eric weten wonder boven wonder alle snoeren, microfoons en andere apparaten op elkaar aan te sluiten. Alles doet het en het klinkt prachtig.

Nerveus

Dan worden we pas echt nerveus. Alle bandleden zijn er, maar nog bijna geen gasten. Als er maar mensen komen! Maar om een uur of tien zijn er meer dan honderd gasten en de muziek is prachtig. Alle zorgen vallen van ons af.

Niet huilen

De Unhappy Monsters met het mooiste kadoEn dan het hoogtepunt van de avond. Alle muzikanten van Studio Siskin (behalve Hans natuurlijk) stonden op het toneel. Is dit ooit eerder gebeurd? Het was het mooiste kado van de avond. Een lied speciaal voor ons. Emoties vliegen door ons heen. We huilen niet maar slikken veel. Wat een bijzondere samenwerking.

Rond een uur of twee loopt het feest naar een einde. Gelukkig zullen we veel mensen in de komende weken nog wel zien maar van anderen nemen we afscheid. Het geeft een apart gevoel om mensen die we al jaren kennen, lange tijd niet meer te zien.

Bedankt

Hierbij willen we iedereen bedanken voor hun komst en voor alle kado's die we hebben gekregen. En natuurlijk bedanken we ook alle muzikanten die ons feest tot een daverend succes hebben gemaakt. Tenslotte willen we Frans, Bert en Eric noemen omdat zonder hen we geen live-optredens hadden kunnen verzorgen.

Copyright © 2004-2024 Dory Janssen en Hans van Domselaar